Vluchtelingencrisis - Agressie tegen vluchtelingen in Duitsland in stijgende lijn

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het aantal gevallen van agressie tegen vluchtelingen in Duitsland zit nog steeds in stijgende lijn. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, spreekt in de kranten van de Duitse persgroep Funke over een "gedeeltelijke afstomping van de maatschappij". Onze oosterburen verwelkomden door het coulante beleid van bondskanselier Angela Merkel in 2015 meer dan één miljoen vluchtelingen. Er werden ongeveer duizend misdrijven tegen opvangcentra geregistreerd, of een stijging met 427 procent op één jaar.

Volgens de Maizière is de situatie sinds begin dit jaar nog verslechterd. Nu al staat de teller voor dit jaar op meer dan 1.100 misdrijven, waarvan 449 tegen opvangcentra en 654 tegen vluchtelingen buiten de centra. De minister meent dat de vluchtelingencrisis duidelijk "versnellend" heeft gewerkt, waardoor bijvoorbeeld aanhangers van extreemrechts sneller tot daden overgaan.

Sinds begin 2016 is de vluchtelingenstroom naar Duitsland wel verminderd, dankzij de uitvoering van een akkoord tussen de Europese Unie en Turkije waardoor Ankara de facto het beheer over de vluchtelingenstroom in handen heeft gekregen.

Bron: Belga