Vijf soldaten gedood door mijn in noorden van Mali

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de ontploffing van een mijn zijn in het noorden van Mali vijf soldaten om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Dat meldt het Malinese leger. "Twee voertuigen van het Malinese leger zijn over een zelfgemaakte mijn gereden. Daarbij kwamen vijf militairen om en raakten vier anderen gewond", aldus het leger. De overheid zal "er alles aan doen om de daders op te sporen en voor het gerecht te dagen", klinkt het nog.

Het noorden van Mali viel in maart 2012 in handen van jihadistische groepen die gelinkt zijn aan al-Qaida, na de nederlaag van het leger tegen de vooral Toeareg-rebellen, die eerst gelinkt waren aan de groepen, maar later werden verdreven. De jihadisten werden grotendeels verjaagd door een internationale militaire operatie, die in januari 2013 gelanceerd werd op initiatief van Frankrijk.

Volledige zones in het land zijn echter nog steeds in handen van de jihadisten, ondanks het vredesakkoord dat midden 2015 werd gesloten tussen de overheid en de ex-rebellen, in de hoop de jihadisten definitief te kunnen verslagen.

Bron: Belga