Scooore League - Oostende plaatst zich voor finale van de play-offs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Oostende heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs van de Scooore League basketbal. De titelverdediger won op eigen parket het vijfde en beslissende duel in zijn halve finale met 89-75 tegen Limburg United. Oostende won al zijn thuiswedstrijden in de play-offs en schoot ook in de belle tegen Limburg United goed uit de startblokken. De troepen van coach Dario Gjergja leidden aan de rust met 44-28. De Limburgers drongen nog wel aan, maar konden nog weinig doen aan die voorsprong. Bij Oostende lieten vier spelers dubbele cijfers optekenen. De Amerikaan Kyle Gibson was met negentien punten het best bij schot en werd verkozen tot MVP van de match. Met 10 punten, 5 rebounds en 8 assists deed de Serviër Dusan Djordjevic ook een serieuze duit in het zakje. Bij Limburg United scoorden vijf spelers tien of meer punten.

Beide ploegen verloren in deze play-offs niet op eigen terrein. Oostende had Limburg United in hun eerste confrontatie een pak slaag gegeven (91-62). In Hasselt brachten de Limburgers de score op 1-1 na een 89-83 winst. De titelverdediger kwam weer op voorsprong na een makkelijke zege in Oostende (78-64). Met een nipte overwinning in Limburg (71-70) dwongen de spelers van Brian Lynch een beslissende wedstrijd af. Daarin kreeg Oostende als leider van de reguliere competitie het thuisvoordeel. Ook in de finale speelt de kustploeg zijn eerste wedstrijd en een eventuele belle thuis. Oostende gaat op zoek naar zijn vijfde opeenvolgende titel.

In de andere halve finale tussen Okapi Aalstar en Brussels is de stand 2-2. Morgen/zondag wordt de beslissende wedstrijd in Aalst afgewerkt.

bron: Belga