Rode Duivels - Romelu Lukaku: "Ik twijfel nooit voor doel"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku bracht de Rode Duivels zaterdag in de oefeninterland in en tegen Zwitserland iets voorbij het halfuur langszij met een rake trap, nochtans geen makkelijke bal voor de spits van Everton om in één tijd op de slof te nemen. "Ik twijfel nooit voor doel", vertelde een zichtbaar tevreden Lukaku na de wedstrijd in het Stade de Genève. Voor de 23-jarige Lukaku was het de dertiende treffer in 44 wedstrijden in de nationale ploeg. De tweede treffer op rij bovendien, want ook in Portugal kwam hij tot scoren. "Ik wist dat die bal van Mertens aan de tweede paal zou komen. Ik haakte even af bij mijn man en kwam zo vrij, meteen genoeg om te scoren. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. Nu moeten we zo snel mogelijk iedereen fit en scherp krijgen."

Ook Eden Hazard legde na de wedstrijd meteen de focus om het verdere verloop van de stage. "We hebben nog twee wedstrijden om top te worden voor het EK", vertelde de aanvoerder. "Fysiek staan we er, de wedstrijd had gerust nog wat langer mogen duren. Iedereen lijkt terug fris voor het EK. Waarom we zo slecht begonnen aan de match, weet ik ook niet. Dat is net zoals het slechte seizoen bij Chelsea, waar ik ook niet meteen een verklaring voor heb."

Thomas Vermaelen wees vooral naar de vele positiewissels als mogelijke verklaring voor de belabberde start. "In de eerste helft was het zoeken, we stonden gewoon niet goed. Bij de rust hebben we bijgestuurd", bekende de verdediger van FC Barcelona, die pijnvrij meer dan een uur kon spelen tegen de Zwitsers, vooraleer hij naar de kant werd gehaald voor Jordan Lukaku. "Ik had de hele wedstrijd kunnen blijven staan, maar het is ook belangrijk om niet te forceren en nu komen er nog twee oefenwedstrijden aan."

bron: Belga