NBA - Cleveland is eerste finalist

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cleveland heeft zich als eerste team geplaatst voor de grote finale van de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA. De Cavaliers wonnen vrijdagavond met 87-113 bij Toronto en kwamen zo op een onoverkomelijke 4-2 voorsprong in de finale van de Eastern Conference.

LeBron James leidde zijn ploeg met 33 punten naar de zege. Ook Kyrie Irving was met 30 punten goed bij schot. Bij de verliezende Raptors kon Kyle Lowry zich troosten met de titel van topschutter. Hij maakte 35 punten.

De 'Cavs' nemen het in de finale op tegen de beste ploeg uit de Western Conference. Oklahoma City leidt na vijf wedstrijden met 3-2 tegen titelverdediger Golden State en kan de klus zaterdagavond in eigen stadion klaren. Bij winst van de Warriors volgt maandag een beslissend duel in Oakland.

Cleveland staat voor de derde keer in de finale van de NBA. Vorig jaar verloren ze met 4-2 van Golden State, in 2007 was San Antonio met 4-0 te sterk.

De finale begint op 2 juni en wordt eveneens naar een best-of-seven gespeeld. Voor LeBron James wordt het overigens de zesde finale op rij, de zevende in totaal. Met Miami pakte 'King James' twee keer de titel (in 2012 en 2013).

bron: Belga