Nationale betoging - Ook vrouw opgepakt voor incident met commissaris Vandersmissen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Brusselse politie heeft naar aanleiding van het incident tijdens de nationale betoging waarbij politiecommissaris Vandersmissen gewond raakte, ook een vrouw opgepakt. Dat meldt VTM zaterdag en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het gaat om een vrouw die, nadat de commissaris op de grond was ineengezakt, een blikje op hem wierp. De vrouw is na verhoor vrijgelaten en het parket moet nu beslissen of ze vervolgd wordt. Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging aangevallen door een relschopper in een rood T-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller ervandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Op diezelfde videobeelden is ook een vrouw te zien die een voorwerp, vermoedelijk een blikje, op de commissaris gooit als die al roerloos op de grond ligt.

"Die vrouw kon de dag na de feiten al geïdentificeerd en opgepakt worden", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Zij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en is na haar verhoor door de parketmagistraat vrijgelaten. We moeten nu bekijken of we haar vervolgen."

Nog volgens VTM is intussen gebleken dat commissaris Vandersmissen werd neergeslagen met een voorwerp. De man die de slag toebracht, de 43-jarige T.F., beweert dat hij met de blote vuist sloeg, maar het verslag van de wetsarts zou dat tegenspreken. T.F. moet voor de aanval op de commissaris op 17 juni voor de correctionele rechtbank verschijnen.

bron: Belga