Hilaire Van Der Schueren vindt annulatie juiste beslissing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er wordt vandaag niet meer gekoerst in de Baloise Belgium Tour. De renners namen die beslissing nadat een pak jongens tijdens de derde rit tegen de vlakte gingen nadat twee motards het peloton waren ingereden. "Ik vind het logisch dat de renners die beslissing hebben genomen", stelt Hilaire Van Der Schueren, sportdirecteur van Wanty-Groupe Gobert. "Er waren tal van slachtoffers die voor verder onderzoek naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Daardoor waren er ook geen ambulances of dokters meer die de wedstrijd zelf konden vergezellen. Vandaar de neutralisatie."

De massale crash bracht voor Van Der Schueren nare herinneringen naar boven. "Ik moest direct aan de val van Antoine (Demoitié) denken. Ik zag dat vreselijke beeld weer voor mij. Vandaag werden wij met de groep echter gespaard van averij. Niemand van mijn renners werd betrokken in de val, tot mijn grote opluchting. Natuurlijk voel je wel mee met de andere ploegen."

"We rijden nu naar het hotel en daar gaan we samen eten en krijgen de renners een massage. Daarna bespreken wij de rit van morgen. Ik ga er alvast van uit dat wij zondag weer gaan koersen en de slotetappe Tremelo-Tongeren afwerken. Dat de renners vandaag niet meer rijden vind ik een juiste beslissing."

bron: Belga