Royal Mail brengt postzegels van Pink Floyd uit

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Pink Floyd zal Royal Mail postzegels van de band uitbrengen. Vanaf 7 juli zijn de zegels verkrijgbaar in de Britse postkantoren, maar ze kunnen nu al besteld worden via de website van het postbedrijf.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De collectie bestaat uit de hoezen van de Pink Floyd-albums op postzegelformaat, maar ook foto's van optredens worden op de zegels gedrukt. Zo is er bijvoorbeeld een exemplaar waarop de band te zien is tijdens een optreden in de legendarische UFO club, exact vijftig jaar geleden. Een jaar later bracht de Britse groep hun eerste album uit.

Pink Floyd trad in 2008 voor het laatst op naar aanleiding van Live 8. De band bestond aanvankelijk uit Richard Wright, Roger Waters, Nick Mason en Syd Barrett. Toen die laatste door overmatig druggebruik niet meer functioneerde, werd hij vervangen door David Gilmour. Pink Floyd verkocht wereldwijd meer dan 250 miljoen albums. ‘The Dark Side of the Moon' stond 741 weken aan één stuk in de Amerikaanse albumcharts, wat nog steeds een record is.

Idd opmerkelijk Pink Floyd lands Royal Mail stamp collection @CNNI https://t.co/bMgAkdQrxV

— Willem Scheepers (@Damies) 27 mei 2016

Foto Twitter / BBC News