Wickmayer is niet opgewassen tegen vierde reekshoofd Muguruza

door
Belga
Leestijd 2 min.

Yanina Wickmayer (WTA 54) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van Roland Garros. Ze verloor in de derde ronde kansloos van de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 4). Het vierde reekshoofd haalde het met 6-3 en 6-0. De 26-jarige Wickmayer en de 22-jarige Muguruza stonden op Court Philippe Chatrier voor de tweede keer tegenover elkaar. Bij hun eerste ontmoeting, begin 2014 in Hobart, gaf Wickmayer op bij een 1-4 achterstand in de eerste set.

'Wicky' begon als underdog tegen de Spaanse gravelspecialiste en moest al in het derde spelletje haar opslag inleveren. Ze knokte terug tot 3-3 maar werd daarna nog twee keer gebroken, waardoor Muguruza de set binnenhaalde met 6-3.

In de tweede set bleef de Spaanse topper domineren. Wickmayer moest de wet van de sterkste ondergaan. Een bijna foutloos spelende Muguruza gunde haar opponente geen enkele game meer (6-0). Muguruza haalde de voorbije twee jaar de kwartfinales op het Franse gravel. Ze speelt in de achtste finales tegen de winnares van het Russisch onderonsje tussen Svetlana Kuznetsova (WTA 15) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 27).

Vorig jaar werd Yanina Wickmayer in Parijs uitgeschakeld in de eerste ronde. Haar beste resultaat is de derde ronde (in 2010 en 2011), wat ze nu dus evenaart. Kirsten Flipkens (WTA 61), de tweede Belgische op de enkeltabel, werd dinsdag in de eerste ronde gewipt door de Française Alizé Cornet (WTA 50). Ze kon maar een spelletje winnen.

Met David Goffin (ATP 13) zit nog een Belg in het enkeltoernooi. Hij treft in de derde ronde de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 49).

bron: Belga