Voorsprong Clinton op Sanders in Californië tot twee procentpunt geslonken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hillary Clinton heeft nog slechts twee procentpunt voorsprong op Bernie Sanders in de staat Californië waar er op 7 juni Democratische voorverkiezingen zijn, zo blijkt uit een opiniepeiling waarmee het ABC News donderdagavond (Belgische tijd) heeft uitgepakt. Het verschil tussen beide kandidaten bevindt zich binnen de foutenmarge van de poll. Het Public Policy Institute of California stelde vast dat de vroegere presidentsvrouwe goed is voor 46 procent van de stemintenties in de westelijke "Golden State" en de senator 44 procent. Bij de vorige peiling door het onderzoeksinstituut, eind maart, bedroeg de voorsprong nog zeven procentpunt.

In Californië zijn er 475 afgevaardigden voor de Democratische Conventie te grabbel en die zijn proportioneel te verdelen. Bovendien zijn er 71 "superafgevaardigden" die niet worden verkozen, maar die zich op de Conventie achter een kandidaat scharen. Beide kandidaten kunnen dus bij de half open primary een dubbelcijferig aantal afgevaardigden binnenrijven, zegt ABC.

Volgens een telling van de gezaghebbende website realclearpolitics.com heeft Clinton nu al 2.309 afgevaardigden achter zich en Sanders 1.539. Om de Democratische investituur automatisch op zak te steken zijn er 2.382 nodig.

bron: Belga