Vlucht EgyptAir - Onderzeese zoekacties gaan in de komende dagen van start

door
Belga
Leestijd 1 min.

De onderzeese zoekacties naar het wrak en de zwarte dozen van de Airbus A320 van EgyptAir, die afgelopen donderdag verdween voor de Egyptische kust, gaat "in de komende dagen" van start. Dat heeft de Franse dienst voor ongevalanalyse (BEA) donderdag aangekondigd. "Een onderzeese zoekactie gaat de volgende dagen beginnen met de aankomst van het hydrografische schip 'Laplace' van de Franse marine op de plaats van de ramp", zei het BEA, die samen met de Egyptische autoriteiten het onderzoek voert, in een verklaring.

Aan boord van het schip dat donderdag vertrok van het eiland Corsica zijn twee onderzoekers van BEA. Het schip is uitgerust met een speciaal systeem om de signalen van de zwarte dozen te lokaliseren. Het zijn de Egyptische autoriteiten, zo stelt het BEA nog, die de onderzeese operaties aansturen.

De vlucht MS804 van Parijs naar Caïro is afgelopen donderdag om een nog onbekende reden neergestort tussen Kreta en de noordelijke kust van Egypte nadat ze plots van de radar verdween. Aan boord waren 66 mensen, onder hen 30 Egyptenaren, 15 Fransen en een Belg.

In Caïro waren donderdag honderden mensen aanwezig op een bijeenkomst om de slachtoffers van de ramp te herdenken.

Bron: Belga