Premier League - José Mourinho tekent voor drie jaar bij Manchester United

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Portugees José Mourinho heeft een contract voor drie seizoenen (met een jaar optie) ondertekend als nieuwe trainer van Manchester United. Hij volgt de Nederlander Louis van Gaal op. De komst van Mourinho naar Old Trafford hing al langer in de lucht en werd vrijdag officieel bevestigd door de club van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

De 53-jarige Mourinho werd in december 2015 ontslagen bij Chelsea na een reeks tegenvallende resultaten. Hij ging er in juni 2013 opnieuw aan de slag, nadat de Portugees de Blues een eerste keer had gecoacht tussen 2004 en 2007. 'The Special One' trainde daarnaast onder meer Porto, Inter Milaan en Real Madrid. Met al deze clubs werd hij kampioen. De Champions League staat twee keer op zijn erelijst, in 2004 met Porto en in 2010 met Inter Milaan.

"José is simpelweg de beste trainer in het voetbal vandaag", zegt voorzitter Ed Woodward. "Hij won prijzen en inspireerde spelers in landen over heel Europa. Natuurlijk kent hij de Premier League heel goed want hij won hier al drie landstitels. Hij is de geschikte man om ons te laten aanknopen met het succes."

Mourinho noemt zijn aanstelling "een speciale eer". "Deze club is bekend en wordt bewonderd over de hele wereld. Er hangt een mystiek en een romantiek rond die geen enkele club kan bieden. Ik voelde altijd een bepaalde affiniteit met Old Trafford. Ik heb hier als trainer enkele speciale herinneringen en mijn contact met de fans was altijd goed. Ik kijk ernaar uit hun trainer te zijn en te genieten van hun fantastische steun in de komende jaren."

Manchester United beëindigde het afgelopen seizoen in de Premier League op een teleurstellende vijfde plaats maar won wel de FA Cup.

bron: Belga