Labille stellig over nakende verkoop deel van overheidsbelang in bpost

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voormalig PS-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille blijft erbij dat er plannen in de maak zijn om het meerderheidsbelang van de overheid in bpost deels van de hand te doen. Bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) ontkent met klem, maar Labille blijft overtuigd. "De staat gaat een deel van zijn belangen verkopen", zei Labille vrijdagochtend op de RTBF-radio. "Dat is een kwestie van uren." Klopt niet, reageerde De Croo. "Ik wil heel duidelijk zijn: de Belgische staat is meerderheidsaandeelhouder en heeft geen enkele intentie om zijn deel te verkopen", klonk het. De liberale minister verwijt Labille onrust te willen stoken binnen bpost.

Labille lijkt echter zeker van zijn zaak. Volgens de voormalige minister van Overheidsbedrijven is er sprake van toenadering met een andere Europese operator en zou gedacht worden aan de verkoop van een tiental procent van de overheidsaandelen.

Op dit moment heeft de staat nog 50 procent en één aandeel in handen. Een verkoop van een pakket aandelen zou dus het meerderheidsbelang tenietdoen. De mogelijkheid daartoe werd vorig jaar geschapen via een wijziging aan de wet.

bron: Belga