Franse burgerluchtvaart raadt maatschappijen aan in het buitenland te tanken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse burgerluchtvaartautoriteiten raden maatschappijen die vliegen op Parijs aan om hun toestellen in het buitenland vol te tanken met kerosine. Het advies is een gevolg van het protest rond de omstreden Franse arbeidswet, waardoor er brandstoftekorten dreigen te ontstaan. Volgens een woordvoerder van Air France wordt de luchtvaartmaatschappijen aangeraden om voldoende brandstof te hebben voor twee opeenvolgende vluchten. "Als men vanuit Europa naar Parijs komt, moet men genoeg brandstof inslaan om twee opeenvolgende etappes te verzekeren", legt de woordvoerder uit. Volgens hem past Air France deze regel toe sinds vrijdagnamiddag.

Voor langeafstandsvluchten van buiten Europa, moeten luchtvaartmaatschappijen op Frankrijk het maximum aan brandstof inslaan.

Volgens de woordvoerder van Air France gaat het om een voorzorgsmaatregel en zijn er nog voldoende reserves voor enkele dagen.

De kerosine op de luchthaven van Parijs is afkomstig uit Le Havre, maar bij de groep die voor de bevoorrading instaat, wordt gestaakt.

bron: Belga