Brandstofdepots in Frankrijk vrijgemaakt, slechts één geblokkeerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alle blokkades van brandstofdepots in Frankrijk zijn opgeheven, met uitzondering van één site, waar nog steeds gestaakt wordt. Dat maakte de Franse regering bekend. De blokkades maakten deel uit van het protest tegen de omstreden arbeidswet. Er wordt enkel nog actiegevoerd in het brandstofdepot van Gargenville, in de buurt van Parijs. De andere opslagplaatsen werden vrijgemaakt, soms met tussenkomst van de ordediensten. Dat gebeurde zonder incidenten.

Als gevolg van de blokkades stond de voorbije dagen zowat een vijfde van de tankstations in Frankrijk leeg of waren er beperkingen om te tanken. Voor de Belgische tankstations in de grensstreek was dit dan weer goed nieuws: zij zagen hun omzet exploderen doordat heel wat Fransen hier kwamen tanken. Nu zouden de Franse tankstations weer stilaan bevoorraad kunnen worden.

Van de acht olieraffinaderijen in Frankrijk zijn er wel nog altijd zes geblokkeerd. En ook op de luchthavens in Parijs dreigen er nog problemen, door de staking bij CIM in Le Havre.

bron: Belga