Met deze vijf tips kan je anti-rimpelcrème vaarwel zeggen

We betalen ons blauw aan dure smeersels en zalfjes om de ouderdomstekenen zo lang mogelijk weg te houden. Helemaal niet nodig, meent voedingsexperte Cassandra Barns. Met deze vijf tips draai je de klok vijf jaar terug. 
door
Julie
Leestijd 2 min.

Zalig zink

Zink heeft verscheidene functies in ons lichaam en is nuttig bij heel wat biologische processen. Omdat de stof op verschillende plaatsen nodig is, heb je al snel een tekort. Dat kan leiden tot puistjes en een grauwe huid.

Maar geen nood, je vindt het mineraal onder meer in pompoenpitten, oesters en erwtjes. Je weet dus wat te eten voor een stralende huid!

Ban suiker

“Suiker veroorzaakt een opstoot van insuline in ons lichaam en doet ons testosterongehalte stijgen. Dat hormoon is verantwoordelijk voor puisten”, vertelt Barns.

Daarnaast kan de zoetstof als effect hebben dat de huid zijn elasticiteit verliest en dus rimpels vormt. Suiker kan zich in het lichaam namelijk binden met proteïnen, waardoor collageen minder goed zijn werk doet.

Denk aan vetten

Dan spreken we natuurlijk wel over gezonde vetten als omega 3 en omega 6. Zij zijn nodig voor ons hart, onze hersenen en voor ons gezichtsvermogen, maar ook voor onze huid. Ze beperken de schade van UV-stralen en houden ons velletje gehydrateerd, omdat ze een beschermend laagje vormen rond de cellen in onze huid.

Kies drie keer per week voor gerechten met zalm, makreel of sardientjes om genoeg gezonde vetten binnen te krijgen. Ook een avocado bij het ontbijt is een goed idee.

Awesome antioxidanten

Vrije radicalen zijn de grootste boesdoeners als het op huidveroudering aankomt. Gelukkig bestaan er antioxidanten, zij beperken de schade die de radicalen aanrichten voor een groot stuk.

“Een sterk antioxidant is vitamine C. Het laat onze huid er jonger uitzien en geeft ons bovendien ook energie”, zegt de diëtiste. Ook groene thee, linzen, rode wijn en kaneel zitten boordevol antioxidanten.

Pro proteïnen

Proteïnen herstellen ons huidweefsel en produceren nieuwe huidlagen. Daarnaast vervangen ze ook dode cellen, zodat ons gezichtje weer straalt.

“Gemiddeld heeft een vrouw 1 gram proteïnen nodig per kilo lichaamsgewicht per dag. Als je geen vegetariër bent, is het meestal geen probleem om aan die hoeveelheid te geraken. Als veggie drink je best een glaasje amandelmelk extra of voeg je een supplement toe aan je voedingspatroon."

Foto Pexels