DIY: Zo maak je je eigen outdoorcinema!

De voorbije jaren werden we enorm verwend wat blockbusters betreft. Zo kregen we de zevende aflevering in de ‘Star Wars'-saga, keerden we terug naar ‘Jurassic World' en konden de kinderen zich vergapen aan ‘Frozen' en ‘Inside Out'.In de zomer heb je hoogstwaarschijnlijk de tijd om deze films te (her)ontdekken, maar met aangename temperaturen buiten heeft niemand veel zin om in de zetel te liggen. Daarom komen wij op de proppen met een eenvoudig idee voor een outdoorcinema, die je ook mee kan nemen naar campings of festivals!
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Wat heb je nodig?

  • Een smartphone
  • Een draadloze harde schijf, zoals de Seagate Wireless Plus
  • Een picoprojector
  • Een bluetoothluidspreker
  • Eventueel een powerbank
  • Aan de slag!

    Eenmaal de avond gevallen is, kan je op zoek naar een projectie-oppervlak. Als je geen scherm hebt, kunnen een witte muur of het zeil van je tentje soelaas bieden. Eenmaal je de perfecte locatie gevonden hebt, is het zwaarste werk al voorbij!

    De set-up van je outdoorcinema is immers een fluitje van een cent. De Seagate Wireless speelt de centrale rol en zal dienen als jouw videobibliotheek. Schakel de wifiverbinding in, maak verbinding met je smartphone en dankzij de handige Seagate Media-app heb je plots toegang tot alle mediabestanden op de harde schijf.

    Nu moet je je smartphone aansluiten op een picoprojector. Dat is een beamer die niet veel groter is dan een sigarenkistje. Als je er eentje aankoopt, let er dan zeker op dat je die kan aansluiten op je smartphone. Een USB-poort op het projectortje volstaat waarschijnlijk, maar voor de zekerheid vraag je het best even na.

    Als die aansluiting ook snor zit, resteert er nog één zaak: het geluid. Het is mogelijk dat je picoprojector uitgerust is met een kleine speaker, al is die geluidskwaliteit waarschijnlijk eerder beperkt. Dat kan je oplossen met een duchtige bluetoothluidspreker. Zo kunnen jij en je vrienden elke zin of knal duidelijk horen.

    Nog enkele hapjes en drankjes en je hebt alle elementen voor een geslaagde outdoor-filmavond! Met de bovenstaande apparaten moet je bovendien niet op zoek naar een stopcontact, omdat ze allemaal werken op batterijen. En hoewel de accu van de Seagate Wireless Plus tot tien uur meegaat, is dezelfde batterijduur bij andere apparaten niet gegarandeerd. Een of meerdere powerbanks kunnen dus van pas komen als je een heuse filmmarathon plant.