Roland Garros - Darcis lijdt logische nederlaag tegen Djokovic

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP 161) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Roland Garros. De Luikse qualifier verloor in de tweede ronde met 7-5, 6-3 en 6-4 van de Serviër Novak Djokovic, 's werelds nummer 1. De 32-jarige Darcis stond op Court Suzanne Lenglen voor de derde keer in zijn carrière tegenover de 29-jarige Djokovic. Zowel vorig jaar op de Masters in Miami (6-0, 7-5) als in 2008 op de Masters in Rome (6-4, 6-0) was de Serviër duidelijk de betere.

Ook donderdag trok 'Nole' aan het langste eind. Het eerste reekshoofd kreeg in de eerste set wel heel wat weerwerk. Een moedig strijdende Darcis maakte een 3-0 achterstand goed en moest pas na een uur buigen met 7-5.

In de tweede set kwam Djokovic opnieuw 3-0 voor. De Serviër liet Darcis dit keer niet meer terugkeren en pakte de set na 34 minuten met 6-3.

De derde manche begon weer met een break van Djokovic. Darcis klampte aan tot 4-3 maar moest zich finaal toch gewonnen geven (6-4).

Novak Djokovic speelt in de derde ronde tegen de Brit Aljaz Bedene (ATP 66). Die wipte de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 43) in vijf sets. Steve Darcis kan ondanks de nederlaag terugblikken op een geslaagde grandslam. Na een periode vol blessureleed wist 'Shark' zich via de kwalificaties op de hoofdtabel te knokken. Daar nam hij dinsdag in de eerste ronde vlot de maat van de Turk Marsel Ilhan (ATP 198) en bereikte zo voor het eerst in vijf jaar de tweede ronde in Parijs.

De Belgische hoop bij de mannen rust nu op de schouders van David Goffin (ATP 13). Die speelt later op de dag tegen de Argentijn Carlos Berlocq (ATP 126) om een plaats in de derde ronde.

bron: Belga