Relschopper die vermoedelijk politiecommissaris neersloeg, verhoord door parket

door
Belga
Leestijd 1 min.

De man die zichzelf heeft aangegeven bij de politie na het opsporingsbericht over de aanval op de Brusselse politiecommissaris Pierre Vandersmissen, wordt momenteel verhoord door een magistraat van het Brusselse parket. Die moet nadien beslissen of de man wordt voorgeleid bij een onderzoeksrechter. Dat meldt het parket. Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging aangevallen door een relschopper in een rood t-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller er vandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Gisteren verspreidde het Brusselse gerecht een opsporingsbericht over de agressie, met een foto van een verdachte. Een man die zich herkende in dat opsporingsbericht, gaf zich aan bij de lokale politie in Ukkel en werd rond 18 uur van zijn vrijheid beroofd. Hij werd in de loop van de avond verhoord door de politie en donderdagvoormiddag overgebracht naar het Brusselse parket.

Tijdens de nationale betoging pakte de Brusselse politie ook twee mannen op, van ongeveer 20 en 40 jaar oud, die de politie zouden bekogeld hebben met verschillende projectielen. De twintiger kreeg een rechtstreekse dagvaarding voor de zitting van de correctionele rechtbank van 17 juni terwijl de veertiger na verhoor werd vrijgelaten, aldus nog het parket.

bron: Belga