OS 2016 - Sharapova in Russische tennisselectie ondanks schorsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maria Sharapova is opgenomen in de Russische tennisselectie voor de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). Dat maakte de Russische tennisbond bekend. Een opmerkelijke beslissing, aangezien Sharapova tijdelijk geschorst is nadat ze in maart positief testte op meldonium. "Tegen het einde van de week zal duidelijk zijn of Sharapova mag deelnemen aan de Spelen", verklaarde Chamil Tarpischev, voorzitter van de Russische tennisfederatie. "Daarom dat we haar in onze selectie hebben opgenomen."

De 29-jarige Sharapova is sinds eind maart voorlopig geschorst nadat ze tijdens de Australian Open positief testte op meldonium, een middel dat ze al jaren nam maar pas vanaf begin januari 2016 op de verboden lijst staat. De Russin blijft echter volhouden dat ze niet op de hoogte was dat ze het middel niet meer mocht gebruiken.

Het Werelddopingagentschap (WADA) zette de deur alvast op een kier. In april verklaarde Craig Reedie, voorzitter van het WADA, dat het onmogelijk is om precies te weten hoelang meldonium in het lichaam van een sporter blijft, waardoor betrapte atleten aan een schorsing kunnen ontsnappen.

Rusland hoopt met zijn vier beste tennissters naar Rio te trekken. Volgens de laatste WTA-ranking zijn dit, behalve Sharapova, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova en Ekaterina Makarova.

bron: Belga