Laurent Ciman: "Ik zou zelfs met de fiets gekomen zijn"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Laurent Ciman kwam na een lange reis vanuit Canada op de oefenstage van de Rode Duivels in het Zwitserse Lausanne aan, nadat hij pas in extremis was opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots om de geblesseerde Bjorn Engels te vervangen. "Ik zou zelfs met de fiets gekomen zijn", vertelde een tevreden Ciman na de training. "België is mijn land, dus ik hou van deze ploeg. Ik vind het een eer dat ik erbij ben en kijk ernaar uit om zaterdag met mijn vrienden een wedstrijd te spelen. De Rode Duivels komen op de eerste plaats voor mij. Dat weten ze bij Montréal Impact ook en dus hebben ze er geen probleem over gemaakt, ook al mis ik nu heel wat wedstrijden", aldus Ciman.

De dertigjarige verdediger is altijd al een buitenbeentje geweest bij de Duivels. In zes jaar tijd puurde hij uit 44 selecties slechts 9 caps, enkel onder Georges Leekens kon hij rekenen op een basisplaats. Meer nog, sinds eind 2011 speelde hij amper twaalf minuten voor de Duivels. Dat was in september 2014 in een oefeninterland tegen Australië. Naar het einde van de EK-kwalificatiecampagne toe werd hij steeds minder geselecteerd en leek het erop dat hij met zijn transfer naar Canada zijn kansen bij de Duivels gehypothekeerd had. Maar zaterdag depanneert hij plots op de rechtsachter. Het kan snel gaan in het voetbal. "Het is lang geleden dat ik nog eens op die positie gespeeld heb, want bij Impact sta ik centraal. Ik zal me dus wel even moeten aanpassen, maar ik ken de basis natuurlijk wel. Ik ben polyvalent, ik kan op meerdere plaatsen achterin uit de voeten en aanvallend kan ik de ploeg zeker wat bijbrengen."

Toch leeft Ciman in onzekerheid, want uit de 24-koppige voorselectie moet nog één speler wegvallen. Op 31 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. "Die beslissing ligt volledig in handen van de coach, maar ik zal er alles aan doen om te tonen dat ik erbij hoor."

bron: Belga