Acties bij beveiliging op Schiphol gaan door

door
Belga
Leestijd 1 min.

Overleg tussen de vakbond FNV, de luchthaven Schiphol en de beveiligingsbedrijven over een verbetering van de werkdruk en arbeidsomstandigheden heeft geen resultaat opgeleverd. De acties door de beveiligers gaan door, zo liet de vakbond weten. Mogelijk leidt dat tot hinder voor de reizigers. Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten eerder deze week overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Er worden de komende tijd extra beveiligers aangenomen zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan.

FNV is ontevreden omdat het nieuwe regime pas in september ingaat. Ook worden klachten over fel licht, warmte en geluidsoverlast volgens de bond niet serieus genoeg genomen. "De beveiligers wachten al jaren op een verbetering van hun arbeidsomstandigheden", aldus bestuurder Leen van der List. "Die moet er nu gewoon komen."

Op de website van de luchthaven staat in een mededeling dat de acties variëren van flyers uitdelen tot werkonderbrekingen bij de securitydoorgangen. "De vakbond heeft daarbij benadrukt dat reizigers hier zo min mogelijk hinder van zullen ondervinden, maar toch valt dit niet helemaal uit te sluiten", luidt het. Reizigers wordt gevraagd op tijd naar Schiphol te komen.

bron: Belga