A12 richting Antwerpen in Meise opnieuw open voor verkeer

door
Belga
Leestijd 1 min.

De A12 in Meise in de richting van Antwerpen is opnieuw volledig open. Het verkeer komt er weer op gang over de drie rijstroken. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. Even voor 05.00 uur kantelde op de A12 Brussel-Antwerpen ter hoogte van Meise een vrachtwagen met opligger die een tiental wagens vervoerde. "Drie wagens raakten bij het ongeval los en belandden op het wegdek, de rest bleef op het konvooi. De vrachtwagen zelf lag in schaar op de snelweg", aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Na de lastige takelwerken van de wrakken en het ruimen door de brandweer, kon de drukke verkeersader kort na 9 uur opnieuw vrijgegeven worden.

Op de snelweg zelf vormde zich geen uitzonderlijk lange file. Op de lokale omleiding die werd ingelegd - het verkeer moest de A12 via de afrit Meise verlaten - was het wel zeer druk, aldus Bruyninckx.

De vrachtwagenchauffeur zat een tijdlang gekneld en raakte zwaargewond. De persoon die op de passagierszetel zat, liep slechts lichte verwondingen op.

bron: Belga