A12 richting Antwerpen blijft nog tot ochtendspits dicht ter hoogte van Meise

door
Belga
Leestijd 2 min.

De A12 van Brussel naar Antwerpen is donderdagmorgen sinds 05.00 uur volledig versperd door een omgekantelde vrachtwagen die personenwagens vervoerde. Omdat het zeer moeilijk wordt om de voertuigen te takelen, zal de snelweg nog zeker tot in de ochtendspits afgesloten blijven, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Even voor 05.00 uur donderdagochtend kantelde een vrachtwagen en aanhangwagen die 10 personenwagens vervoerde op de A12 van Brussel naar Antwerpen ter hoogte van Meise. Het voertuig met aanhangwagen ligt nu in schaar over de hele breedte van het wegdek. Ook drie van de wagens die vervoerd werden zijn op het wegdek beland.

De chauffeur van het voertuig zat een tijdlang gekneld en raakte zwaargewond. De persoon die op de passagierszetel zat, liep slechts lichte verwondingen op.

Het verkeer moet de A12 verlaten via de afrit Meise, om dan via de onderliggende wegen N211 en N276 naar Londerzeel te rijden, waar het de A12 weer op kan. De oprit Meise naar de A12 richting Antwerpen is dicht.

Aanvankelijk was het de bedoeling om zo snel mogelijk een doorgang te creëren voor het verkeer, maar dat blijkt inmiddels niet mogelijk. "De A12 in de richting van Antwerpen ter hoogte van Meise blijft zeker nog versperd tot in de ochtendspits, omdat het takelen zeer complex wordt. De vrachtwagen en de aanhangwagen liggen over de hele snelweg, en het is niet duidelijk wat er bij het takelen zal gebeuren met de personenwagens die niet van het voertuig vielen. De situatie is dus erg complex", aldus Peter Bruyninckx.

bron: Belga