"Top Gear is even entertainend zonder Clarkson"

Is het populaire Britse autoprogramma 'Top Gear' nog hetzelfde zonder Jeremy Clarkson? Uiteraard niet, maar het blijft even vermakelijk. Ten minste, dat is het oordeel van The Guardian nadat de krant de eerste publieke opnames kon bijwonen.
door
Jelle
Leestijd 2 min.

Nadat het contract van presentator Jeremy Clarkson vorig jaar niet verlengd werd door de BBC, was de grote vraag of en hoe 'Top Gear' verder zou gaan. Al snel kwamen Chris Evans (foto links) en Matt LeBlanc uit de bus. Evans is over het Kanaal een bekende radio- en televisiepresentator en een notoire autofreak. LeBlanc is uiteraard bekend van zijn rol als Joey in 'Friends'.

De Britse tabloids roken meteen bloed en schreven de nieuwe presentatoren de grond in nog voor ze een micro in handen hadden gekregen. De twee zouden voortdurend ruzie maken en de opnames zouden moeizaam verlopen. Daar is echter niets van te merken, aldus The Guardian-journalist Tara Conlan. Volgens haar zijn de twee nu al goed op elkaar ingespeeld en weten ze het publiek regelmatig aan het lachen te brengen. Matt LeBlanc haalde tijdens de pauzes regelmatig zijn 'How you doin' boven, de catch phrase van Joey in 'Friends'. Hilariteit gegarandeerd!

De drie vorige presentatoren, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May werken intussen aan een eigen autoshow voor Amazon, maar één lid van de vorige crew is er nog steeds bij. 'The Stig' (foto rechts) scheurt namelijk als vanouds over het circuit.

Komend weekend is de eerste aflevering van de nieuwe 'Top Gear' te zien op de Britse televisie.

Foto: AFP / V. Hache