Nic Balthazar: “De Bruyne is een soort rugbyspeler”

20151013 - BRUSSELS, BELGIUM: Belgian supporters celebrate in the stands of stadium during a Euro 2016 qualification game between Belgian national soccer team Red Devils and Israel, Tuesday 13 October 2015, in Brussels. BELGA PHOTO DIRK WAEM

In de aanloop naar Euro 2016 blikt Metro dagelijks vooruit met een bekende Vlaming. Vandaag: regisseur Nic Balthazar.

Belga / N. Maeterlinck

Kijk je ernaar uit?

“Als ex-rugbyspeler zeg ik altijd dat voetbal geen sport is, maar een spelletje. (knipoogt) Al is het wel een verdraaid tof spelletje! Bovendien hangt veel af van toeval en geluk, waardoor een stevige portie drama nooit ver weg is. Ik ga dus volop mee in de massahysterie. De matchen volgen zal ik in de Ghelamco-arena doen of bij vrienden thuis. Wie het grootste scherm heeft, mag mij verwachten.”

Wie is je favoriete Rode Duivel?

“Vincent Kompany heeft alles! Hij is een prachtige atleet, een soort van ridder zelfs. En zoals iedereen weet, verdienen knappe kale mannen alle steun. (lacht) Maar omdat Kompany niet meegaat naar Frankrijk, kies ik voor Kevin De Bruyne. Mensen vergeten dat wel eens, maar hij is een Gentenaar. Ene van bij ons dus! Kevin speelt trouwens als een soort rugbyspeler: altijd maar blijven gaan, met rood aangelopen gezicht. Daar kan ik met veel plezier naar kijken.”

Wat verwacht je van de Belgen?

“Iedereen is ervan overtuigd dat we de beste ploeg van de wereld hebben. En als je ziet welke winstpremies aan de Duivels beloofd zijn, denk ik niet dat ze de beker gaan laten liggen. Het is hen trouwens van harte gegund!” (ma)

Foto Belga / D. Waem