Aalstenaar lanceert BK staken

door
Xavier
Leestijd 1 min.

Aalstenaar Inti de Ceukelaire heeft de satirische website 'BK staken' opgericht. Daarop worden de werkonderbrekingen in België gequoteerd en vervolgens gerangschikt. «Stakingen zijn best saai, dus we kunnen er maar beter het beste van maken», aldus de Ceukelaire.

Tegenwoordig vliegen de werkonderbrekingen de Vlamingen om de oren. Om tussen al die problemen door toch wat vrolijkheid te bewaren, startte Inti de Ceukelaire de website 'BK staken' op. Daarop quoteert de Ceukelaire de verschillende werkonderbrekingen. Veroorzaken ze veel problemen? Extra punten. Gaan ze door tijdens de examenperiode? Extra punten. De meest recente stakingen worden bijgehouden in een rangschikking. De treinstaking van gisteren staat voorlopig op een zesde plaats.

De website voorziet ook in een klok die aftelt naar de volgende staking. "Zo hoeven we er nooit één te missen", klinkt het. Enthousiastelingen kunnen zelfs een eigen stakingsaanzegging indienen. Je hoeft enkel de periode, het bedrijf en de reden in te vullen en je krijgt een gepersonaliseerde stakingsaanzegging in de plaats.

Met zijn website wil de Aalstenaar de stakingen niet belachelijk maken, maar hoopt hij dat mensen de humor van de situatie kunnen inzien. "Stakingen zijn best saai, dus we kunnen er maar beter het beste van maken", meent hij.

Foto Belgbook.be/bkstaken