Vincent Euvrard is nieuwe trainer van Cercle Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

Cercle Brugge heeft Vincent Euvrard aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Dat maakte de tweedeklasser, die volgend seizoen uitkomt in 1B, gisterenavond bekend. Euvrard volgt bij de Vereniging Fred Vanderbiest op. Die staat volgend seizoen aan het roer bij reeksgenoot Antwerp.

De 34-jarige Euvrard is een oud-speler van Cercle. Hij doorliep er de jeugdreeksen en was in het seizoen 2001-2002 op 18-jarige leeftijd sterkhouder in het eerste elftal, wat hem een transfer naar Genk opleverde. Daarna voetbalde hij voor Heusden-Zolder (2003-2004), het Nederlandse Den Bosch (2004-2005), KVSK United (2005-2008) en STVV (2008-2013). Nadat Euvrard een punt had gezet achter zijn spelerscarrière, trainde hij achtereenvolgens de beloften en eerste ploeg van Hasselt. Vorig jaar leidde hij ASV Geel naar de dertiende plaats in de tweede afdeling. Cercle beëindigde het seizoen als vijfde.

"Met de aanstelling van Vince houdt Cercle de traditie in ere dat het jonge coaches een kans wil geven. Eerder was dat het geval met Georges Leekens, Glen De Boeck, Bob Peeters en Arnar Vidarsson", meldt groen-zwart.

De nieuwe technische staf zal verder bestaan uit hulptrainer en fysical coach Bernard Smeets, die overkomt van kampioen WS Brussel, ex-doelman Johnny Nierynck en Jimmy Dewulf, afgelopen seizoen trainer bij de kampioenenploeg van de Cercle-beloften.

Eric Deleu is de nieuwe technisch directeur van Cercle.

"Dit uiterst complementaire team moet de ambitie waarmaken van de raad van bestuur om de droom van elke Cercle supporter ook daadwerkelijk te realiseren: de promotie realiseren naar waar Cercle thuishoort: 1A!", aldus de Vereniging.

bron: Belga