Vermeende relschopper die commissaris neersloeg, heeft zichzelf aangegeven

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vermeende relschopper die dinsdag aan het einde van de nationale betoging politiecommissaris Pierre Vandersmissen neersloeg, heeft zich woensdag aangegeven bij een Brusselse politiezone. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat geeft weliswaar voorlopig geen verdere commentaar. Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging aangevallen door een relschopper in een rood T-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller er vandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Woensdag verspreidde het Brusselse gerecht een opsporingsbericht over de agressie, met een foto van een verdachte. Die heeft zich in de loop van de namiddag aangegeven, aldus het parket.

"De man die zichzelf herkend heeft op de beelden van het opsporingsbericht, heeft zichzelf aangegeven bij een Brusselse lokale politiezone", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Hij zal als verdachte verhoord worden voor de slagen toebedeeld aan hoofdcommissaris Vandersmissen."

Het parket geeft pas donderdag meer commentaar, tijdens de persbriefing om 11.00 uur.

bron: Belga