Steve Darcis gaat aanvallend spelen tegen Novak Djokovic

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP-161) kijkt donderdag in de tweede ronde van Roland-Garros op Suzanne-Lenglen in de ogen van 's werelds nummer een Novak Djokovic. "Ik krijg de kans om op een mytisch terrein te spelen. Ik ben in de wolken", liet de 32-jarige Luikenaar woensdag in Parijs optekenen. Darcis en Djokovic staan voor het eerst tegenover mekaar op een grandslamtoernooi. Onze landgenoot maakte in Rome (2008) en Miami (2015) wel al kennis met de kwaliteiten van "Nole", die beide partijen in twee korte sets won. De 29-jarige Serviër boekte 64 toernooizeges, waarvan elf Grand Slams, en staat al tweehonderd weken lang op de eerste plaats in het ATP-circuit. Darcis schreef twee toernooien op zijn palmares en behaalde in 2008 met een 44e plaats zijn hoogste notering.

"Djokovic is met voorsprong de stabielste en sterkste speler van de afgelopen drie jaar. Hij is het moeilijkst te verslaan. Daarom is hij de nummer een van de wereld", bewierookte Darcis zijn Servische tegenstander. "Ik ben het niet gewoon om tegenover spelers uit de top tien te staan. Dat is moeilijk, het ritme is anders en ze maken minder fouten. Het is aan mij om iets te proberen. Ik moet aanvallen. Als ik drie meter achter de achterlijn blijf staan en wacht tot Djokovic een fout maakt, ga ik niet veel punten winnen. Ik ga alles geven. We zien wel wat er gebeurt."

Darcis stond sinds februari aan de kant met een polsblessure, maar maakte met een kwartfinale in het Challengertoernooi van Bordeaux eerder deze maand een geslaagde comeback. Darcis staat voor de derde keer op acht deelnames in Parijs in de tweede ronde, nadat hij zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel. Met een derde ronde in 2011 boekte Darcis op Roland-Garros zijn beste prestatie op een Grand Slam.

bron: Belga