Relschopper die politiecommissaris neersloeg bij betogingen, nog niet geïdentificeerd of opgepakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

De relschopper die gisteren aan het einde van de nationale betoging in Brussel politiecommissaris Pierre Vandersmissen neersloeg, is nog niet geïdentificeerd of opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. De politie heeft wel twee relschoppers opgepakt die projectielen zouden gegooid hebben naar de politie. "Op dit moment hebben we geen elementen om te zeggen dat die twee opgepakte verdachten verantwoordelijk zijn voor de aanval op de commissaris", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging aangevallen door een relschopper in een rood T-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller er vandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij zou minstens tot 1 juni arbeidsongeschikt zijn.

"De aanvaller kon nog niet geïdentificeerd worden en er is dan ook nog geen verdachte opgepakt", zegt parketwoordvoerder Goeman. "De analyse van de beelden van de verschillende camera's is nog bezig. Het is ook nog te vroeg om te zeggen of het om een gerichte aanval op commissaris Vandersmissen ging."

Tijdens de betoging voerde de Brusselse politie wel 22 administratieve arrestaties uit en 2 gerechtelijke. Het gaat om twee mannen, van ongeveer 20 en 40 jaar oud, die de politie zouden bekogeld hebben met verschillende projectielen en geïdentificeerd werden via beelden van bewakingscamera's.

"Geen van beiden was gekend bij politie of gerecht", aldus de parketwoordvoerder. "Op dit moment hebben we ook geen elementen om te zeggen dat die twee opgepakte verdachten verantwoordelijk zijn voor de aanval op de commissaris. Zij zijn ter beschikking gesteld van het parket."

bron: Belga