Wickmayer naar derde ronde

Yanina Wickmayer (WTA 54) staat in de derde ronde van Roland Garros. Na Alexandra Dulgheru (WTA 129) ging ook Ekaterina Makarova (WTA 29) voor de bijl, al had onze landgenote wel drie sets nodig: 2-6, 6-2 en 6-2.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Het is meteen de eerste keer sinds 2011 dat Wickmayer  zo ver doorstoot in Parijs. De voorbije twee edities sneuvelde de Vlaams-Brabantse telkens in de openingsronde. Met Ekaterina Makarova trof ze nochtans een voormalige top tien-speelster in de tweede ronde. In de eerste set trok de Russische met 6-2 het laken naar zich toe, waarna Wickmayer in sets twee en drie alsnog het tij kon keren. In de derde ronde, een evenaring van haar beste resultaat, wacht nu de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 4), het vierde reekshoofd. Zij maakte zelf brandhout van thuisspeelster Myrtille Goerges (WTA 203): 6-2 en 6-0. Bij hun enige vorige ontmoeting op het WTA-circuit gaf Wickmayer bij een 1-4 achterstand op.

Bij de mannen zijn Steve Darcis (ATP 161) en David Goffin (ATP 13) nog in de running. Darcis staat vandaag voor een ‘mission impossible' tegen topfavoriet Novak Djokovic (ATP 1), maar Goffin heeft wél uitzicht op de derde ronde. De Belgische nummer één stapt de baan op tegen de Argentijnse kwalificatiespeler Carlos Berlocq (ATP 126). «Hij is een vechter en is het gewoon op gravel te spelen», weet Goffin. «Maar ik denk wel dat ik het spel heb om het hem lastig te maken. Ik voel mij zelf ook steeds beter op gravel.»

Foto Belga / V. Lefour