"VUB moet band met Brussel versterken"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) moet dringend zijn band met de hoofdstad versterken. Dat blijkt uit een identiteitssurvey die de universiteit heeft afgenomen bij meer dan 3.000 wetenschappers, werknemers, studenten en alumni. De resultaten van de survey werden vanmiddag bekendgemaakt op het WeAreVUB-congres. "De maatschappelijk rol in Brussel" kwam in het onderzoek als een van de drie kenmerken naar voor die de VUB het minst typeert. Het moet dan ook niet verbazen dat de ondervraagden "de band met Brussel versterken" een van de vijf prioriteiten vinden.

Die bevinding is meteen een duidelijke boodschap voor de nieuwe rector, Caroline Pauwels. "Ik ben verkozen met plannen waarin een hele grote rol voor Brussel is weggelegd", zegt Pauwels. "Brussel en de VUB kunnen elkaar versterken, en de VUB'ers staan zeker achter dat idee."

Daarnaast moet de VUB ook een springplank naar de wereld zijn en zich internationaler oriënteren, vinden de ondervraagden. Tegelijkertijd wijst de enquête uit dat er meer topstudenten en -onderzoekers aan de universiteit gevormd moeten worden. Die internationalisering en die kwaliteitsinjectie voor de studenten hangt volgens toekomstig rector Caroline Pauwels nauw samen. "Brussel is de sleutel van de internationalisering", meent Pauwels. "Hier zijn de internationale instituten, de EU, grote bedrijven. Het is enorm fijn wanneer je wetenschappers en studenten die contacten en ervaringen aan kunt bieden. Dat wil ik de komende jaren verder uitbouwen."

bron: Belga