Van Cauwenberghe denkt nog iets te kunnen betekenen voor de PS in kleine functie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Gewezen Waals minister-president en burgemeester van Charleroi, Jean-Claude Van Cauwenberghe, denkt dat hij in een of andere kleine functie nog iets kan betekenen voor de PS. Dat zei hij vanochtend op La Première (RTBF) de dag nadat hij vrijgesproken werd in het Sodexo-dossier. Daarmee gaat hij vrijuit in de zes rechtszaken waarin hij genoemd werd. Van Cauwenberghe vindt dat de houding van PS-voorzitter Elio Di Rupo en Paul Magnette, Waals minister-president en nieuwe sterke man in Charleroi, tegenover hem ingegeven was om het algemeen belang van de partij te beschermen. "Ik heb een genuanceerd oordeel over hen. Ze hadden hun verantwoordelijkheid. Ze werden met een politiek-gerechtelijke tsunami geconfronteerd in Charleroi en ze hebben een houding aangenomen die ze dachten te moeten aannemen in het algemeen belang van de partij", zei Van Cauwenberghe.

De oud-burgemeester verwacht wel eerherstel binnen de PS. Dat proces is volgens hem reeds opgestart. "Ik denk dat ik nog ten dienste van de partij kan staan in een of andere kleine functie", voegde hij eraan toe.

Jean-Claude Van Cauwenberghe verklaarde nog opgelucht te zijn dat hij gelijk gekregen heeft van de hoogste gerechtelijke autoriteiten en onafhankelijke rechters. Hij liet zich wel bitter uit over bepaalde parketmagistraten en onderzoeksrechters wegens hun "wrok tegenover de politiek" en "tegenover de socialisten in het bijzonder".

bron: Belga