Roland-Garros - Djokovic zag Darcis nog niet vaak spelen op gravel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP-161) neemt het in de tweede ronde van Roland-Garros op tegen de Serviër Novak Djokovic. De nummer een van de wereld had geen moeite om zich in de eerste ronde van het Franse grandslamtoernooi te ontdoen van de Taiwanees Lu Yen-Hsun (ATP-95). Na 1 uur en 39 minuten stond de 6-3, 6-4 en 6-0 eindstand op het scorebord. "Nole" boekte dinsdag zijn 49e overwinning op het gravel van Parijs, maar kon Roland-Garros nog niet winnen. Djokovic, die het Australian Open zes keer won, Wimbledon drie keer op zijn palmares zette en het US Open twee keer, stond wel al drie keer in de finale. Vorig jaar liet de 29-jarige Serviër zijn eerste eindzege in Parijs door de vingers glippen. in de finale verloor hij in vier sets (6-4, 4-6, 3-6, 4-6) van de Zwitser Stan Wawrinka.

"Ik bevind me al drie jaar op rij in dezelfde situatie. Bij aanvang van het toernooi ben ik één van de favorieten, maar de mensen vragen zich af of ik dit jaar zal winnen. Ik stel mezelf die vraag ook", zegt Djokovic met de glimlach. "Ik moet mijn emoties omzetten in een positieve stimulans om beter te spelen."

Darcis speelde twee keer eerder tegen Djokovic en moest telkens in twee sets het onderspit delven. Djokovic versloeg de 32-jarige Luikenaar in 2008 op gravel in Rome met 6-4 en 6-0 en vorig jaar op hardcourt in Miami met 6-0 en 7-5.

"Steve is al jaren in het circuit. Hij heeft enkele grote overwinningen geboekt, zoals tegen Nadal op Wimbledon (2013). Ik denk dat hij liever op snelle ondergronden speelt, gezien zijn goede slag, goede slice en goede opslag. Ik heb hem nog niet vaak op gravel zien spelen, dus ik heb nog een klein beetje voorbereidingswerk", blikte Djokovic vooruit op het duel met de 32-jarige Luikenaar.

.

bron: Belga