Nederlandse Bertens kegelt derde reekshoofd Kerber uit Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kiki Bertens (WTA 58) heeft vanmiddag voor een stunt van formaat gezorgd op Roland Garros. De Nederlandse schakelde op de derde dag van de Open Franse tenniskampioenschappen immers 's werelds nummer drie Angelique Kerber uit in de eerste ronde. De Duitse, de winnares van de Australian Open, ging in drie sets onderuit op het Parijse gravel. De setstanden waren 6-2, 3-6 en 6-3. Bertens, afgelopen weekend nog eindlaureate in het Duitse Nürnberg, schoot het best uit de startblokken en won de eerste manche met 6-2. Set twee ging met 3-6 naar Kerber, maar in de beslissende manche haalde de Nederlandse opnieuw de bovenhand (6-3).

Bertens is de enige Nederlandse vrouw die uitkomt op het hoofdtoernooi in Parijs, waar ze in 2014 de vierde ronde haalde. Vorig jaar strandde ze in de eerste ronde. Haar volgende opponente wordt de winnares van de partij tussen de Française Alizé Lim (WTA 156) en de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 44).

Naast Kerber werd overigens ook de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 95) uit het toernooi gemept. De toernooiwinnares van 2010 verloor in twee sets van de Française Kiki Mladenovic (WTA 30), het 26e reekshoofd: 6-2, 6-4.

bron: Belga