Leuvenaar vrijgelaten voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft Steven V.G. onder voorwaarden vrijgelaten voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. De twintiger uit Leuven kwam twee keer eerder vrij, maar schond toen telkens zijn voorwaarden. Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Eén dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. een eerste keer de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Die vrijlating was van korte duur toen bleek dat hij 's nachts sigaretten was gaan kopen. Eind februari 2015 werd hij door de onderzoeksrechter terug vrijgelaten om zich te laten behandelen voor psychische problemen. Steven V.G. belandde echter opnieuw in de cel toen aan het licht kwam dat hij eind september in het Leuvense opnieuw zijn voorwaarden schond. Onder invloed van alcohol belandde hij met zijn wagen tegen een paaltje.

Op 13 mei 2016 wilde de raadkamer de verdachte opnieuw onder voorwaarden vrijlaten. Het parket ging in beroep, maar de Gentse KI volgt dus de beslissing van de raadkamer.

bron: Belga