Erwin Lemmens: "Courtois nog niet helemaal top na blessure"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Keeperstrainer Erwin Lemmens beleeft momenteel drukke dagen. Bij de Rode Duivels stoomt hij met Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Jean-François Gillet drie doelmannen klaar voor de start van het EK in Frankrijk, 'zijn' Racing Genk werkt donderdag en zondag nog de barrages af tegen Charleroi. Donderdag probeert hij de heenwedstrijd van Genk met een livestream te volgen vanuit Lausanne, waar de Rode Duivels momenteel hun buitenlandse stage afwerken in de voorbereiding op het EK. Zaterdagavond na de oefeninterland in Genève tegen Zwitserland vertrekt de selectie meteen terug naar België, waardoor Lemmens de terugwedstrijd van zondag alsnog kan bijwonen.

Maar ook bij de Rode Duivels is er nog werk aan de winkel. Eerste doelman Thibaut Courtois is volgens Lemmens nog niet helemaal top, nadat een gescheurde meniscus hem eind vorig jaar van medio september tot begin december aan de kant hield. "Pas op, het gaat hier over details, maar hij heeft toch nog wat schrik wat betreft zijn knie. Je ziet dat toch wel een beetje. Hij is bij Chelsea ook teruggekomen in een ploeg die niet draaide en dat heeft ook niet geholpen. Bij de nationale ploeg stond hij er in maart tijdens de oefeninterland in Portugal dan weer wel. Maar Thibaut heeft nu wat groeimarge en beseft dat ook wel", aldus Lemmens. "In vergelijking met twee jaar geleden is hij zeker een betere doelman geworden. Dat kan ook bijna niet anders, hij heeft een pak meer ervaring. Hij is zonder twijfel een van de beste doelmannen ter wereld."

Met Simon Mignolet staat er alvast een stevige vervanger klaar, moest er nog iets voorvallen met Courtois. Derde doelman Jean-François Gillet kreeg bij de selectie de voorkeur op Gent-goalie Matz Sels. "Ik heb er samen met Wilmots over gesproken, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de bondscoach en die moet je aanvaarden. Fysiek is er bij geen enkele van de drie doelmannen een probleem, mentaal is het goed dat de druk nu wat wegvalt na een zwaar seizoen. We hebben met Courtois en Mignolet twee topdoelmannen, dat hebben we in België nooit eerder meegemaakt", besloot Lemmens.

bron: Belga