"Dit is een betoging tegen de burger"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, betreurt sterk de vakbondsacties van vandaag en de komende weken. "Hoewel de vakbonden zeggen dat dit een betoging en acties zijn tegen de regering, is het vooral de burger die getroffen wordt", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. De impact op het bedrijfsleven zal volgens Voka minimaal zijn. De bedrijven in en rond Brussel ondervinden hinder, maar hebben zich voorbereid. "Bepaalde vergaderingen of afspraken werden verplaatst of geannuleerd en werknemers krijgen de mogelijkheid om thuis te werken", aldus Maertens. In de rest van Vlaanderen zal de impact volgens Voka minimaal zijn. "Dit is vooral een staking van de openbare sector. Bij onze bedrijven stellen we vast dat het vooral business as usual is."

Voka betreurt dat de gewone burger opnieuw getroffen wordt. "Metro's, bussen, scholen en kinderopvang werken vandaag niet of op halve kracht. Iedereen moet op zoek naar oplossingen."

De ondernemersorganisatie besluit dat de hervormingen en besparingen waartegen wordt betoogd, essentieel zijn. "Willen we onze overheidsfinanciën weer op orde krijgen, dan moet er bespaard en hervormd worden. Enkel zo kunnen er opnieuw jobs bijkomen. Het is onbegrijpelijk dat de vakbonden elke vorm van hervorming of vernieuwing tegenhouden met acties die buiten proportie zijn."

bron: Belga