Nu weten we eindelijk wat iedereen uitspookt op het toilet

Mensen die naar het kleinste kamertje gaan, hebben steevast een bepaald - euhm - doel voor ogen. Maar tijdens hun boodschap zoeken de meesten ook een tijdverdrijf. Uit een studie van Page Vochtig Toiletpapier blijkt dat Belgen nog steeds graag een krant of tijdschrift doorbladeren op de plee, maar steeds meer mensen benutten het pauzemomentje om even Facebook te checken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Voor de studie werden 50.000 Belgen en 42.370 Nederlanders op de rooster gelegd over hun toiletgewoonten. Daaruit blijkt dat maar liefst 19% van onze landgenoten Facebook controleert op het wc, een forse stijging in vergelijking met drie jaar geleden. Daarmee is de krant ook van de troon gestoten van populairste verstrooiing.

Opvallend is dat 6% ook geregeld belt en 5% een Whatsapp-bericht stuurt vanuit het kleinste kamertje. Bij 6% hangt ook nog een verjaardagskalender te pronken.

Handen wassen

De onderzoekers polsten ook naar de hygiëne van de mensen. Voor je iemand de hand schudt die net van de wc komt, denk je toch beter twee keer na, want slechts de helft van de Belgen wast de handen na een toiletbezoek.

Foto Pixabay