Man loopt 24 uur in een reusachtig hamsterwiel

Een Brit heeft afgelopen weekend 24 uur lang in een reusachtig hamsterwiel gelopen. Dat deed hij om geld in te zamelen voor de behandeling van patiënten met dementie in het lokale ziekenhuis. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Toen Dean Ovel hoorde dat het lokale ziekenhuis op zoek ging naar geld om een gespecialiseerde afdeling te bouwen voor patiënten met dementie, kon de marathonloper niet bij de pakken blijven zitten. Het doel ligt hem na aan het hart, aangezien zijn beide grootmoeders hebben geleden aan de aandoening. Ovel had het idee om zich te laten sponsoren terwijl hij liep, maar om extra in de aandacht te komen ging hij op zoek naar een bijzondere manier. Naar eigen zeggen was het reusachtige hamsterwiel het belachelijkste idee dat hij kon vinden.

Ovel stak het wiel zelf in elkaar en plaatste het in de winkelstraat van Southend. Daar zou hij zaterdag en zondag 24 uur lang in lopen. Ondanks dat hardlopen zijn passie is, keek de sportieveling niet uit naar de ervaring. "Geloof me, ik snak er echt niet naar om op een soort loopband die ik zelf aandrijf te lopen. Zeker niet in een kooi van twee meter tijdens een druk weekend op de hoofdstraat van Southend", aldus de man op zijn JustGiving-pagina.

Ovel is in zijn opmerkelijk opzet geslaagd en waande zich 24 uur lang een menselijke hamster, die het rad enkel verliet voor een korte toiletpauze. Met zijn actie heeft hij net iets meer dan 4.000 pond (5.170 euro) ingezameld voor het Southend Hospital.