Facebook verontschuldigt zich bij feministische organisatie

Een advertentie om een positief lichaamsbeeld te promoten op de pagina van een feministische organisatie werd door Facebook oorspronkelijk verwijderd. Op de foto prijkte een dame met een maatje meer. De sociaalnetwerksite vond dat het lichaam op een onwenselijke manier werd afgebeeld.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Plusmodel Tess Holliday was op de foto bij de advertentie in bikini te zien. "Advertenties zoals deze zijn niet toegestaan omdat ze zorgen dat lezers zich slecht voelen over zichzelf. Een persoon die rent of fietst was een betere keuze geweest”, aldus Facebook.

Jessamy Gleeson van Cherchez La Femme, de organisatie van het 'Feminism and Fat'-evenement, vertelt aan de BBC dat ze woest was. "Ze hebben geen controle over vrouwenlichamen als het aankomt op aanvaardbare schoonheidsstandaarden. Ik kan begrijpen waarom ze eetstoornissen proberen aan te pakken, maar je moet er rekening mee houden dat op Facebook vrouwen met verschillende gewichten actief zijn."

“We maken soms fouten", vertelt een woordvoerder van de sociaalnetwerksite. "Om duidelijk te zijn: het beeld strookt met ons advertentiebeleid. We hebben de foto nu goedgekeurd en verontschuldigen ons voor de belediging die dit heeft veroorzaakt."

Foto Twitter / Jessamy Gleeson