Clubs kiezen vaker voor feestjes overdag

In Amsterdam zijn de ‘microclubs' aan een opmars bezig. Daar kunnen feestvierders terecht vanaf de vooravond tot middernacht. Ook in België groeit het aantal evenementen dat vroeger op de dag start.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Het is zaterdagavond 22 uur, je strompelt volgevreten uit een restaurant en hebt zin om je dansbenen los te gooien, maar moet nog twee uur overbruggen voor de clubs opengaan. Om dat leeg moment te vermijden, trekken meer en meer Amsterdammers naar ‘microclubs', discotheken die net na de werkuren de deuren openen en ze rond middernacht weer sluiten, meldt Het Parool. De dancings mikken op een ouder publiek, 25 tot 38 jaar, dat het beu is om in het holst van de nacht samen met een bende tieners aan de inkom te moeten aanschuiven.

"Toevoeging aan nachtleven"

Het fenomeen breekt stilaan door bij onze noorderburen, maar ook in ons land bestaan er al gelijkaardige initiatieven. Zo kunnen de Antwerpenaren al vijf jaar lang elke zonnige zondag hun weekend afsluiten op de openluchtbeats van Sunday Matinee. Ook Arne Van Oekelen, medeoprichter van het concept, merkte de afgelopen jaren een toename van de dagdisco's. "De feestjes slaan aan omdat er mensen zijn die liever tot middernacht uitgaan, om de dag erna energie te hebben om iets te doen", legt hij uit aan Metro. "Overdag feesten mag dan wel een trend zijn, de ‘gewone' feestjes zullen er niet onder lijden. Het is eerder een toevoeging aan het nachtleven, geen verschuiving."