IAM Cycling houdt het eind dit seizoen voor bekeken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zwitserse wielerformatie IAM Cycling is volgend seizoen niet meer in het profpeloton te zien. Dat heeft oprichter Michel Thétaz bevestigd. Landgenoten Rik Verbrugghe (sportief manager), Oliver Naesen, Dries Devenyns en Jonas Van Genechten moeten dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Na vier jaar in het wielrennen, waarvan twee in de WorldTour, heeft Thétaz maandag zijn renners, managers, sportdirecteurs en omkadering meegedeeld dat de activiteiten van het team eind dit jaar stoppen. "Dit is een persoonlijk falen", klinkt het in een communiqué.

"We stonden voor een nieuwe cyclus van drie jaar maar dat blijkt onmogelijk omdat IAM Cycling geen cosponsor heeft gevonden. Voor mij was het ondenkbaar om opnieuw een stap terug te zetten. Uiteraard betreur ik deze situatie, maar ik blik liever trots terug naar al hetgeen we de voorbije vier seizoenen bereikt hebben", aldus Thétaz.

IAM Cycling werd begin 2013 opgericht en kwam eerst uit op procontinentaal niveau (tweede divisie), daarna maakte het promotie naar WorldTour-formatie.

bron: Belga