David Goffin behoudt 13e plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin blijft dertiende op de nieuwe ranglijst in het mannentennis. De 25-jarige Luikenaar, die deze en mogelijk ook volgende week in actie komt op Roland Garros, behoudt zijn 2570 punten op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking. Er vallen amper wijzigingen te noteren in de top twintig. De Fransman Richard Gasquet zakt wel van tien naar twaalf, Marin Cilic en David Ferrer worden respectievelijk tiende en elfde. Helemaal bovenaan blijft Novak Djokovic de autoritaire leider, Andy Murray en Roger Federer (die geblesseerd forfait gaf voor Roland Garros) staan op plaatsen twee en drie.

Na Goffin - die in de eerste ronde in Parijs op de Franse wildcardspeler Grégoire Barrère (ATP 242) botst - is het lang zoeken naar landgenoten. Steve Darcis (+1) is 161e en moet net als Goffin aan de bak op het Franse gravel. Daar overleefde 'Shark' al drie kwalificatieronden, zijn eerste opponent op de hoofdtabel is de Turk Marsel Ilhan (ATP 198). Ruben Bemelmans (189e, -3) is de derde Belg op de ranking, dan volgen Arthur De Greef (195e) en Kimmer Coppejans (196e).

Volgende week is er geen nieuwe ranking, de week nadien zal die er na Roland Garros ongetwijfeld een pak anders uitzien.

bron: Belga