Single mannen voegen date sneller toe op Facebook

Vrouwen die een fijne date achter de rug hebben en hun nieuwe vlam willen toevoegen op Facebook, kunnen beter even de kat uit de boom kijken. Een studie van datingservice Lexa heeft namelijk aangetoond dat mannen na een eerste afspraakje hun potentiële partner sneller toevoegen dan vrouwen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De datingsite heeft een rondvraag uitgevoerd bij 9.251 vrijgezellen uit zeven verschillende Europese landen, met name het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje. Daaruit blijkt dat een kwart van de singles na de eerste date een vriendschapsverzoek stuurt. In het merendeel van de gevallen zetten mannen daarbij de eerste stap. Zo'n 57% van de singles wacht twee weken om een date toe te voegen en 16% zet die stap nooit.

Ex

Als een relatie sneuvelt, laat iets meer dan de helft de foto's met hun ex staan. Als mensen zien dat hun voormalige partner foto's van hen samen heeft verwijderd, vindt de meerderheid dit geen probleem. Meer dan een op tien voelt zich wel gekwetst en vrouwen zijn hierdoor sneller aangedaan dan mannen.

Foto Pexels