Gezonde werknemers maken het verschil

Cover_ExtraWerkgevers hebben er alle belang bij om te investeren in de gezondheid van de werknemers want gezonde medewerkers, zijn energieker en zorgen voor positieve vibes in het bedrijf. Dat zegt Kristof De Smet van [email protected]

“We zijn gestart met het project [email protected] vooral vanuit de vraag van de bedrijven zelf om medewerkers fit en vitaal te maken. Bedrijven zien het langdurig ziekteverzuim stijgen en dat is vaak gekoppeld aan mentale problemen zoals een burn-out.”

“De kost van één burn-out is gemiddeld 22.000 euro. De kost van het absenteïsme voor werkgevers van een bedrijf van 200 medewerkers bedraagt minimaal één miljoen euro. Bedrijven hebben er dus alle belang bij om preventief te werken. Een ideale manier om dat te doen is door sportactiviteiten. Uit onderzoek weten we dat elke euro die geïnvesteerd wordt in preventie, dubbel en dik wordt terugverdiend.”

Dynamisme

“Daarnaast omarmen bedrijven graag sport want sport brengt dynamisme, het verbetert de teamspirit en ook het bedrijfsimago. Gezonde en mentaal sterke werknemers vormen het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.”

[email protected] werkt concreet programma’s uit voor grote spelers zoals Volvo Cars, ING en Deme. De Smet: “Wat wij vaak doen zijn stappencampagnes opzetten, werknemers tegen elkaar laten stappen of samen stappen rond de wereld. Medewerkers die samen een doel moeten bereiken. Dat werkt en dat is ook laagdrempelig want elke stap telt.”

“Het kan ook met een echt groot sportevent. Een mooi voorbeeld was de Spartacus Run begin deze maand. Het bedrijf Deloitte had de site de vrijdag daarvoor afgehuurd voor zijn medewerkers. Maar liefst 2.500 medewerkers hebben die dag samen het parcours afgelegd. Dat was zeer indrukwekkend.”