Verkeersveilige dagen op zee in Nieuwpoort

door
Belga
Leestijd 1 min.

Naar analogie met de verkeersveilige week op de weg, gaan ook dit jaar opnieuw verkeersveilige dagen op zee door. Zondag werd de campagne op gang getrokken in Nieuwpoort. Na een succeseditie vorig jaar organiseert de FOD Mobiliteit samen met de scheepvaartpolitie opnieuw verkeersveilige dagen op zee. Die zijn zondag aangevat in Nieuwpoort. Er worden vooral sensibiliseringscampagnes gehouden in samenwerking met diverse jachtclubs. Naast sensibilisering staat ook controle op de agenda. Er zijn alcoholcontroles gehouden, maar ook controles op het bezit van de correcte boorddocumenten en verplichte uitrusting.

"Gezien de komst van de lente en het mooiere weer zal het opnieuw wat drukker worden voor de pleziervaart, op onze reeds druk bevaren Noordzee. Het is dan ook van groot belang dat er aandacht wordt besteed aan veiligheid op zee," zegt kamerlid Daphné Dumery (N-VA). Zij was vragende partij voor een tweede editie van de actie en kreeg een positief antwoord van voormalig staatssecretaris van de Noordzee Bart Tommelein (Open VLD).

Ook in Zeebrugge wordt de actie verkeersveilige dagen op zee georganiseerd, op 19 juni. De verkeersveilige dagen op zee zijn een samenwerking tussen de FOD Mobiliteit, de SPN (scheepvaartpolitie) en de BIPT (radiocommunicatie).

bron: Belga