Roland Garros - Yanina Wickmayer wil match tegen Dulgheru in handen nemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 52) gaat maandag als eerste van de vier Belgische vertegenwoordigers op de hoofdtabel van Roland Garros van start. De 26-jarige Antwerpse ontmoet in de eerste ronde de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 129) op baan zeventien. "Spelen op het gravel van Parijs is altijd een beetje speciaal", liet 'Wicky' zondag optekenen. Wickmayer kan geen mooie adelbrieven voorleggen in Parijs, waar ze in 2010 en 2011 de derde ronde haalde. Ze scheert dit seizoen ook geen hoge toppen op graveltoernooien, Wickmayer strandde vier keer in de eerste ronde. "Ik heb enkele moeilijke weken gekend. Ik heb ook probleempjes gehad aan mijn linkerpols. Voor mij is het bovendien nooit makkelijk op gravel", gaf Wickmayer toe. "Maar ik blijf vechten en ben positief. Ik heb een goede trainingsweek achter de rug en hoop dat de Belgische supporters me opnieuw kunnen lanceren."

Met Dulgheru als tegenstander in de eerste ronde lootte Wickmayer een haalbare kaart. De Roemeense heeft sinds 19 januari in de eerste ronde van de Australian Open geen wedstrijd meer gewonnen. "We hebben altijd zeer beklijvende duels uitgevochten. Het is een meisje dat vaak geblesseerd is geweest in haar carrière, maar wel veel talent heeft. Ik moet me vooral op mijn eigen spel concentreren en proberen de match meteen in handen te nemen."

Wickmayer heeft, met vier overwinningen in evenveel onderlinge duels tegen Dulgheru, de cijfers in haar voordeel. De laatste confrontatie dateert wel al van januari 2010.

bron: Belga