Roland Garros - Darcis vol vertrouwen voor duel tegen Ilhan

door
Belga
Leestijd 1 min.

De start van Roland Garros valt met het regenweer letterlijk en figuurlijk in het water, maar voor een man is het toernooi alvast geslaagd. Steve Darcis (ATP 162) overleefde de kwalificatierondes en plaatste zich voor de hoofdtabel. Een opsteker voor de 32-jarige Luikenaar, die de afgelopen maanden tweemaal onder het mes moest na een polsblessure. "Ik ben erg tevreden dat ik de hoofdtabel gehaald heb", vertelt Darcis in aanloop naar zijn duel met de Turk Marsel Ilhan (ATP 198). "De kwalificatierondes zijn altijd wat oorlog. Ik wist dat ik na mijn operaties snel naar mijn beste niveau kon toegroeien, maar dat het zo vlug zou zijn had ik niet durven dromen. Spelen op de hoofdtabel van een toernooi als Roland Garros, daar doe je het als tennisser voor."

Darcis kan nog een mooi vervolg breien aan zijn avontuur. Als hij in de eerste ronde zijn tegenstander Ilhan verslaat, volgt in de tweede ronde een duel tegen Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.

"Als ik in de eerste ronde verlies, ga ik toch wel teleurgesteld zijn", verklapt Darcis. "Ik ga me alvast volledig geven. Ik heb het op Roland Garros erg naar mijn zin en wil hier zo lang mogelijk blijven."

bron: Belga